Perantau Kasih

Merantau mencari kasih ILAHI,

Kamen rider tiba-tiba menyerbu. Nak selamatkan adik yang ditawan musuh, atau orang awam yang diserang raksasa. Pening-pening.

Lucu rasanya bila saya tengok cerita Kamen Rider, susah jugak jadi hero, kena buat pilihan setiap kali nak selamatkan musuh. Tuan director tak de idea lain ke. Kesian Kamen Rider.

Itulah kehidupan. Nak pilih jalan A atau jalan B. Mana yang lebih memberi kebaikan kepada semua orang. Yang mana pilihan yang bakal kita pilih lebih memberi manfaat kepada semua orang.

Itulah, Kadang-kadang, apa yang kita rasa buruk itulah yang terbaik buat kita. Hanya DIA saja yang tahu, kerna DIA MAHA PERANCANG kepada segala perancangan.

Itulah kehidupan. Apabila makin dewasa, makin banyak perkara yang perlu dipertimbangkan. Makin banyak perkara yang perlu di fikir. Tidak mungkin kita mampu mentafsir masa hadapan, tidak mustahil segala perancangan, cita-cita dan impian yang di impikan semuanya dapat dilaksanakan. Dan tidak mustahil, andai suatu hari kematian menjemput sebelum ibu bapa kita.

Persoalanya,

Kemana arah tuju kita.

Dimana misi kita.

Siapa hidup ini diabadikan.

Segala-segalanya jelas. Hanya untuk Dia.

Ya Allah, hidup ku, matiku, jasadku, hati ku, cinta ku hanya untuk MU.

Bimbinglah, pandulah aku, supaya aku sentiasa berada dilandasan agama MU.

Janganlah KAU campak aku ke jalan kesesatan. 

Amin, amin, amin...

                                                            

~ Cinta sejati tidak akan bertambah kerana kebaikan, dan tidak berkurangan kerana kelemahan~

0 comments:

Pages

About Me

My photo
Just a simple person,but I always make problems... Sorry Abuya and Umi... but I love my family so much, I am third from nine... I am a thinker... Love to think and can't stop to think.. For me,life is hard and weird... People is hard to understand. May be, that is one of The Greatness of ALLAH.. SubhanaALLAH

About this blog

Pengakhiran hidup yg masih kabur..

Dimana aku?!!

talk

Followers